dimarts, 4 de març del 2014

Carta a les families boicot a les competències bàsiques

Carta a les families competències bàsiques



Benvolgudes famílies,

Des de l'assemblea de treballadors i treballadores del centre, ens dirigim a vosaltres per a compartir la nostra visió de la prova de competències bàsiques de sisè i demanar-vos la vostra col·laboració en el seu boicot.

El fracàs escolar és en realitat un fracàs social. Està més que demostrat que les bosses de fracàs escolar es concentren en els sectors més desafavorits de la població que han vist agreujada la seva situació amb les polítiques en favor dels rics com les retallades, conseqüència del rescat bancari i posterior endeutament públic.

Aquesta prova és un malbaratament de recursos. Els centres tenen més informació i molt més útil que la que proporciona aquesta prova. Aquests diners podrien dedicar-se a millorar la qualitat de l'educació cobrint les substitucions des del primer dia i al 100% de la jornada.

Correm el risc d'orientar la tasca educativa a la prova i no a les necessitats detectades pels equips docents, siguin tècniques, artístiques, musicals, psicològiques o de valors, tan millorables a la nostra societat.

La situació s’agreuja en l'actual context de retallades. Es tanquen línies, es massifiquen aules, no es cobreixen les substitucions, es redueix la formació, l'atenció a la diversitat i, mentrestant, amb aquestes proves es fa un rànquing de centres on l'única cosa clara és l'extracció social de l'alumnat.

Aquesta prova, amb el seu rànquing de centres, pretén desprestigiar els centres públics i potenciar els concertats, amb l'objectiu de privatitzar un servei públic bàsic com l'educació, una política que ja es veu en la LEC i ara en la LOMQE.

Aquestes proves iguals per a tots i totes uniformitzen i no tenen present el punt de partida de l'alumne i per tant la feina que s'ha fet al centre amb l'infant.

Augmentar el nivell educatiu de la població adulta és molt més eficient per a evitar el fracàs escolar, necessitem més escoles d'adults, més batxillerats nocturns i més escoles oficials d'idiomes, l'èxit acadèmic està estretament relacionat amb el nivell cultural de la família.

Per últim, dir que aquestes proves fetes al maig no ajuden als centres de primària ni als de secundària en res, perquè ja no es pot incidir en el procés d'aprenentatge de l'alumnat.

Per tot això us demanem que desautoritzeu per escrit al departament a fer la prova de competències bàsiques de sisè als vostres fills i filles.

La vostra col·laboració és imprescindible.









Assemblea de treballadors i treballadores del centre ________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada